Učenice Gimnazije „Niko Rolović“ u Baru i vršnjačke edukatorke za suzbijanje nasilja i govora mržnje na internetu, Anastasija Đonović i Irma Mustafić, u saradnji s profesorom Neđeljkom Đurovićem, u srijedu 30. maja su održale radionicu za učenike drugog razreda Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole u Baru.

Pažnja učenika/ica je bila usmjerena na film „SIGEMBR“ i poruku o kseno-virusu koji se širi svijetom. Učenici su dali svoj maksimum u grupama i timski rad je efikasno završen. Atmosfera tokom radionice je bila pozitivna i stimulativna za rad.

„Tu smo jedni za druge i ne treba da bježimo od problema“ – poruka je srednjoškolaca iz Bara sa poslednje radionice projekta „Montenegro without hate“.

Vršnjačke radionice realizovane su u okvriu projekta „Montenegro without hate“, koji organizuje NVO „35mm“ u saradnji s Volonterskim klubom Gimnazije „Slobodan Škerović“ iz Podgorice i Volonterskim klubom „25. maj“ iz Tuzi. Nakon obuke vršnjačkih edukatora, u toku je realizacija vršnjačkih radionica u Podgorici, Tuzima, Ulcinju i Baru. Projekt je finansirao Savjet Evrope.

#MVH
#eyfcoe